2021’in en popüler kışkırtması: Öyleyse cep telefonunu göster!

2021 yılı boyunca, herkesin bir şekilde gündemine girmiş olan sokak röportajlarında, yaşlıların gençlere “Öyleyse cep telefonunu göster!” itirazına dair vidyolar muhakkak gözünüze...

2021 yılı boyunca, herkesin bir şekilde gündemine girmiş olan sokak röportajlarında, yaşlıların gençlere “Öyleyse cep telefonunu göster!” itirazına dair vidyolar muhakkak gözünüze çarpmıştır.

“Öyleyse cep telefonunu göster!” ikazı/ihtarı, hayatın gidişatını anlamak ve anlamlandırmak noktasında önemli bir ara başlık. Bu ara başlık üzerinden, yaşlılarla gençleri karşı karşıya getirme ve aralarına derin bir hendek açma girişimi olarak niteleyebileceğimiz bu durumu dikkatle ele almamız gerekiyor.

İsmet Özel “Ben yaşarken oldu her şey” dediğinde 20. yüzyıldaydık. Biz 20. yüzyılın ikinci yarısında doğanlar, hatıralarımızdan tefekkür damarı inşa edip yaşadığımız yılları değerli kılabilecek miyiz? Yoksa “Bizim zamanımızda...” diye başlayan cümleler eşliğinde, bizimle birlikte herkesin ve her şeyin solmasını dileyen şikayet dili içinde çürüyecek miyiz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 722 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar