15 Temmuz gecesi yaşadıklarımızdan ne öğrendik?

Tecrübe nedir? “Tecrübe başımıza gelenler değil, başımıza gelenlerle ne yaptığımızdır.”Başımıza gelenlerden ne öğrendik?Karakter ve vefa bahsi üzerinde tekrar tekrar durmak...

Tecrübe nedir? “Tecrübe başımıza gelenler değil, başımıza gelenlerle ne yaptığımızdır.”
Başımıza gelenlerden ne öğrendik?
Karakter ve vefa bahsi üzerinde tekrar tekrar durmak gerektiğini öğrendim. Sayın Cumhurbaşkanının etrafındaki yaverlerde nasıl bir rol kabiliyeti, nasıl bir takiyye kuvveti mevcut ki kendilerini bu kadar iyi saklamayı başarabilmişler diye düşündüm/düşünüyorum. Düşündükçe zihnim tel tel geriliyor. Böyle bir ihanet çemberinin içinde yaşamaya maruz kalmak ne zor bir şeydir. Sayın Cumhurbaşkanının yaşadıklarını/hissettiklerini anlamamıza imkan yok.
İkinci olarak, devlet erkanının asker ya da sivil tam kadro belli bir mekanda bulunmaması gerektiğini düşündüm.
Bu düşüncenin endişesiyle 15 Temmus'ta şehit olanları uğurlamaya bütün devlet erkanının bir arada katılması yüreğimi titretiyor.
Lütfen daha dikkatli olalım.
Zengin aileler her ihtimale karşılık ailenin bütün bireylerinin aynı uçağa binmemesine dikkat eder.
Cinnet darbesini düzenleyenler bütün komutanların aynı düğünde olacağını önceden bildikleri için darbe senaryolarını düğüne göre planlamışlar.
Olanı biteni hatırlayalım....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 314 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 231 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 149 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 317 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar