Tantanacılar

Güvenlik kameralarının şehirleri yirmi dört saat gözetlemediği yıllarda 'tantanacılık' diye tabir edilen 'meslek grubu' sık sık haberlere konu olurdu. Bunlar şehrin karabalık noktalarında gezerlerdi. Gözlerine...

Güvenlik kameralarının şehirleri yirmi dört saat gözetlemediği yıllarda 'tantanacılık' diye tabir edilen 'meslek grubu' sık sık haberlere konu olurdu.
Bunlar şehrin karabalık noktalarında gezerlerdi.
Gözlerine kestirdikleri kurbanın önünde hemen düzmece bir kavgaya tutuşurlar, işi gerçekçi kılmak için de birbirlerine öldüresiye vururlardı.
Kavgayı ayırmaya mı kalktınız, hemen sizi aralarına alırlar, bir o yana bir bu yana savurup güzelce cebinizi boşaltırlardı.
Şimdilerde tantanacılık suçlama, ağız dalaşı, dalavere gibi yöntemlerle devam ediyor.
• Bir bakıyorsunuz karşısındakini hırsızlıkla itham edenler en büyük hırsızlığı kendileri yapıyor. Dürüstlükten, doğruluktan, kul hakkından dem vuran bir parti lideri, beş yılda iki yüz milyon liraya yakın servet edinen belediye başkanını aday yapıyor/yapabiliyor.
• Bir bakıyorsunuz, kurucusu olduğu finans kurumunu hortumculukla suçlayan eski bakanın oğlu üzerinden paravan şirketler kurup, hortumculuğun âlâsını yaptığı ortaya çıkıyor.
• Bir bakıyorsunuz, iş adamlarını rüşvet vermekle suçlayan gazeteci kılıklı hödüğün; şantaj suçundan hapis yattığı belgeleniyor.
• Bir bakıyorsunuz, kendini 'En büyük FETÖ düşmanı' diye gösterenlerin hâlâ FETÖ ile irtibat hâlinde olduğu tespit ediliyor.
• Bir bakıyorsunuz, kendini ahlak kulelerinin en tepesinde konumlandıranların her türlü hayâsızlığı sergilediği belirleniyor.
Ortalık "tantanacı" kaynıyor. İyi film çeviren cepleri boşaltıyor.
 
 
Çöken ahlakımız
 
İstanbul Kartal'da bina yıkılması sonucu 21 kişiyi kaybettik.
Orada göçen sadece bina değil.
Çöken, başımızın belası uyanıklığımız.
Çöken, hep 'bize bir şey olmaz' dedirten vurdumduymazlığımız.
Çöken, çürük binaya sağlam raporu çıkaran kayırmacılığımız.
Çöken, kaçak kata ruhsat veren siyasi anlayışımız.
Çöken, açgözlülüğümüz.
Çöken, ahlakımız!
 
 
Rekabet içeride...
 
Bir grup gazeteci, oturmuş tecrübeli bir siyasetçiyi dinliyorduk.
Aynen şöyle dedi: "90'lardan beri siyasetin içindeyim. Şunu tecrübe ettim: Rakip parti ile mücadele dediğin şey leblebi çerez. Asıl kavga parti içinde veriliyor."
Gerçekten de öyle. Bunu seçim yaklaşırken bu sıralar daha net görüyoruz. Özellikle de CHP'de...
Öyle ayak oyunları var ki Bizans'ı gölgede bırakır. Üstelik sadece Ankara'da da değil. Yurdun yer yerinde...
Kendi adayları hakkında çamur atmaya kalkanı mı ararsınız, muhalif kanallara 'malzeme' yetiştireni mi? Yığınla...
 
Ucuz siyaset
 
Bursa'nın Nilüfer ilçesi CHP'nin elinde…
Nilüfer meydanında aralarında belediyenin de bulunduğu birçok kamu binası yer alıyor. İlçe belediyesinin otoparkı ücretli… Belli ki birileri işletiyor!
AK Partili Bursa Büyükşehir Belediyesi de ihtiyaca binaen yakınlardaki bir araziyi kiralayıp ücretsiz otopark yapmış. Girişine de Başkan Alinur Aktaş'ın isminin yer aldığı 'mütevazı' bir tabela yerleştirmiş.
Hizmet binasının girişini betona gömen Nilüfer Belediyesi, şehirde yer kalmamış gibi gelmiş tabelanın önüne yazıları kapatacak şekilde üç fidan dikmiş.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu ucuz hareketi sosyal medya hesabından ifşa etti.
Bursalılar şükretsin, İstanbul'da komşu belediyeden konteynerleri çalıp memleketlerine gönderen, büyükşehir belediyesinin logosunu kapatıp kendi logosunu basanlar var!
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meydan ne diyor? 25 Mart 2024 | 915 Okunma O ne harcama! Korku dalar am! 18 Mart 2024 | 286 Okunma Kurum'un iki rakibi!.. 11 Mart 2024 | 314 Okunma Dizilerin gc doru kullanlyor mu? 04 Mart 2024 | 110 Okunma Uzak corafya notlar:Byyen, glenen, ilgi eken Trkiye... 26 Şubat 2024 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar