Senaryo belli, filmin sonu bilmece

İdris Küçükömer'in bir tezi vardır: Türkiye'de sağ soldur, sol da sağ.Gerçekten de bizim ülkemizde reformist ve hatta devrimci kanat hep sağ oldu.Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan, bunun en müşahhas...

İdris Küçükömer'in bir tezi vardır: Türkiye'de sağ soldur, sol da sağ.
Gerçekten de bizim ülkemizde reformist ve hatta devrimci kanat hep sağ oldu.
Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan, bunun en müşahhas örneği. İkisi de konuşulmayanı konuşturdular, yapılmayanı yaptılar.
Türkiye'yi yeni bir sistemle tanıştıran Erdoğan, devleti, bürokrasiyi, orduyu, üniversiteleri, iş dünyasını, sivil toplumu ve medyayı dönüştürdü. Tabii bu dönüşümden siyaset de nasibini aldı. Politika üretmede bütün yerleşik kalıplar kırıldı.
Toplumun ekseriyetini oluşturan muhafazakârların oyunu ve onayını almayan bir kişinin ne cumhurbaşkanı olması mümkün ne de (istisnalar dışında) belediye başkanı. Bu hakikati en iyi çözen ve manevra yapan parti de CHP oldu.
Muharrem İnce gibi bir adamı boya badana ile "muhafazakâr" diye yutturmaya çalıştı. CHP bu 'ince' siyasetiyle hem dinî değerlere uzak tabanını alıştırdı hem de bu sayede hatırı sayılır bir oy oranına ulaştı. Kurdun dişine kan değdi.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Helalleme yle olmaz! 15 Nisan 2024 | 124 Okunma Biraz eletiri: Medya nasl kaybettirdi? 08 Nisan 2024 | 262 Okunma CHP kazanmad, AK Parti kaybetti 01 Nisan 2024 | 1.082 Okunma Meydan ne diyor? 25 Mart 2024 | 926 Okunma O ne harcama! Korku dalar am! 18 Mart 2024 | 290 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar