Seçmenin mesajı kime?

Türkiye'de seçmen çok enteresan kararlar veriyor. Kim ne derse desin sandıkta tavrını ortaya koyuyor. Dünkü seçimde de öyle oldu.İlk defa bir seçim öncesinde anketler konuşulmadı. Kimse nasıl bir sonuç...

Türkiye'de seçmen çok enteresan kararlar veriyor. Kim ne derse desin sandıkta tavrını ortaya koyuyor. Dünkü seçimde de öyle oldu.
İlk defa bir seçim öncesinde anketler konuşulmadı. Kimse nasıl bir sonuç çıkacağını kestiremedi. Vatandaşın ağzını bıçak açmadı. Sandığa gitti, oyunu kullandı. Ve herkesin hem kazandığı hem de kaybettiği bir netice çıktı.
Birçok ilde belediyeler el değiştirdi. Ama oran olarak bakıldığında seçmen çizgisini değiştirmedi.
Millet, miting meydanlarında söyleneni dinlemedi. Gördüğüne itibar etti. Mesela Doğu'nun mazlum halkı "Artık terörden bıktım. Hizmet istiyorum" diyerek ilk defa HDP'yi elinin tersiyle itti. HDP Doğu'da kaybetti, batıda CHP'ye kazandırdı.
Ama "beka meselesi" söylemi tutmadı. Çünkü seçimde belirleyici unsur adaylar oldu. Nitekim AK Parti, Binali Yıldırım gibi kuvvetli bir isim olmasa İstanbul'da da kaybetmişti.
Şüphesiz seçimin kazananı iki aydır meydanlarda büyük efor sarf eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Hiçbir seçimde yenilmediği gibi bu seçimden de galip çıkmayı başardı. Tek başına partisini sürükledi. Seçmen Erdoğan'ı sevdiğini gösterdi. Ama AK Parti teşkilatı için aynı şeyi söylemek mümkün değil.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Helalleme yle olmaz! 15 Nisan 2024 | 124 Okunma Biraz eletiri: Medya nasl kaybettirdi? 08 Nisan 2024 | 261 Okunma CHP kazanmad, AK Parti kaybetti 01 Nisan 2024 | 1.080 Okunma Meydan ne diyor? 25 Mart 2024 | 926 Okunma O ne harcama! Korku dalar am! 18 Mart 2024 | 290 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar