‘Kullanışlı aptallar’

Banka soyacak kadar militan olan kıdemli solculardan Hikmet Çiçek "FETÖ'nün Solcuları" diye bir kitap çıkarmış. Ne yazdığını tahmin etmek hiç de güç değil! Vaktinde FETÖ'nün taraftar devşirmek için tertiplediği Abant Platformu'na katılan Ertuğrul Günay...

Banka soyacak kadar militan olan kıdemli solculardan Hikmet Çiçek "FETÖ'nün Solcuları" diye bir kitap çıkarmış.

Ne yazdığını tahmin etmek hiç de güç değil!

Vaktinde FETÖ'nün taraftar devşirmek için tertiplediği Abant Platformu'na katılan Ertuğrul Günay, Toktamış Ateş, Ahmet Altan, Ufuk Uras, Cengiz Çandar ve Oral Çalışlar gibi döneklikle suçladığı isimleri sıralamış.

Kemalist yazarlar, kitabı tanıtım yarışına girdi. Onlardan biri Cumhuriyet'in yayın yönetmeni Aykut Küçükkaya idi. Küçükkaya köşesinde "Fethullah Gülen örgütünün eski solcuları avlaması kolay oldu. Abant Platformu’nun toplantılarında verilen dolar dolu zarflarla başlayan ilişkiler, Gülen’in gazetelerinde köşelere, TV’lerinde programlara ve elbette oldukça yüklü maaşlara dönüştü. Onlar 'kullanışlı aptal' olurken, Cumhuriyet’in simge ismi İlhan Selçuk 'Tehlikenin farkında mısınız' diyordu" diye yazdı.

Doğrudur, bu FETÖ denilen organizasyon başta kendi bağlıları olmak üzere sağ, sol, liberal herkesi kandırdı ve kullandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
El insaf be birader! 22 Nisan 2024 | 1.063 Okunma Helalleme yle olmaz! 15 Nisan 2024 | 124 Okunma Biraz eletiri: Medya nasl kaybettirdi? 08 Nisan 2024 | 262 Okunma CHP kazanmad, AK Parti kaybetti 01 Nisan 2024 | 1.082 Okunma Meydan ne diyor? 25 Mart 2024 | 928 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar