İçişlerine karışma devri kapandı

ABD, Almanya, Fransa, Finlandiya, Danimarka, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçileri, casusluk suçlamasıyla tutuklu buluna Osman Kavala'nın serbest bırakılması için bir bildiriyi...

ABD, Almanya, Fransa, Finlandiya, Danimarka, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçileri, casusluk suçlamasıyla tutuklu buluna Osman Kavala'nın serbest bırakılması için bir bildiriyi yayınladı.

ABD Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından paylaşılan bildiri gündeme bomba gibi düştüğünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dört günlük Afrika ziyaretinin ilk durağı Angola’da bulunuyordu.

Erdoğan dönüş yolunda "Büyükelçileri ülkemizde tutmak mecburiyetinde değiliz" diyerek sert bir açıklama yaptı.

Üç gün sonra da Eskişehir'den söz konusu büyük elçilerin "istenmeyen kişi" ilan edileceği yönünde Dışişleri Bakanlığı'na talimat verdiğini söyledi.

Gerçekleşmesi halinde dünya diplomasi tarihinde bir ilk yaşanacaktı.

Şüphesiz bunun gerçekleşmesinin ağır bir faturası olacaktı. Artan döviz kurlarının daha da yükselecek olması bir yana Türkiye, dünyada farklı bir fotoğraf verecekti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Helalleme yle olmaz! 15 Nisan 2024 | 124 Okunma Biraz eletiri: Medya nasl kaybettirdi? 08 Nisan 2024 | 262 Okunma CHP kazanmad, AK Parti kaybetti 01 Nisan 2024 | 1.080 Okunma Meydan ne diyor? 25 Mart 2024 | 926 Okunma O ne harcama! Korku dalar am! 18 Mart 2024 | 290 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar