Havuz medyası

Amerikan, Alman, İngiliz ve Fransız kökenli uluslararası dört haber kanalının birleşip Türkiye’de ortak bir YouTube kanalı kurması bir hayli gürültü kopardı...

Kimi ikinci Gezi olaylarının kurgulandığını, kimi Türkiye’nin medya kuşatmasıyla karşı karşıya olduğunu yazdı. Kimisi de İstanbul'da seçim düğümü çözülmemişken atılan bu adımın zamanlamasına dikkat çekti.
Ben bu meselede şüpheci davranmak yerine durum değerlendirmesi yapmaktan yanayım.
"Bu adamlar hangi amaç için buradalar" demekten ziyade "Biz neyi eksik bıraktık da geliyorlar" diye sorgulama yapma taraftarıyım.
Bu maksatla BBC, Voice of America (VOA), Deutsche Welle (DW) ve France 24’ün YouTube haber kanalı +90’ın tanıtım toplantısına gittim.
Açıkçası toplantıda birbirinin rakibi olan dört büyük medya şirketinin niye birleşip Türkçe kanalı kurma ihtiyacı duyduklarına dair kafamdaki soruya tatmin edici bir cevap bulamadım.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Helalleme yle olmaz! 15 Nisan 2024 | 124 Okunma Biraz eletiri: Medya nasl kaybettirdi? 08 Nisan 2024 | 261 Okunma CHP kazanmad, AK Parti kaybetti 01 Nisan 2024 | 1.080 Okunma Meydan ne diyor? 25 Mart 2024 | 926 Okunma O ne harcama! Korku dalar am! 18 Mart 2024 | 290 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar