Antik kentin kuru gürültüsü

Kültür Bakanlığı, 30'dan fazla müze ve ören yerinde 20 yıldır tanıtım maksadıyla turistlere akşam yemeğine izin veriyormuş. Efes'te de önceki hafta bir sofra kurulmuş.Birileri masaların...

Kültür Bakanlığı, 30'dan fazla müze ve ören yerinde 20 yıldır tanıtım maksadıyla turistlere akşam yemeğine izin veriyormuş. Efes'te de önceki hafta bir sofra kurulmuş.
Birileri masaların fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşmış. "Antik kentte sünnet düğünü yapıyorlar" diye ortalığı ayağa kaldırdılar.
Dikkat buyurun, burada itiraz edilen görünürde beyazlar giydirilmiş yemek masaları. Fakat bilinç altında karşı çıkılan şey farklı. Akıllarınca "Göbeğini kaşıyan adamlar, tarihi talan ediyor" demeye getiriyorlar.
Oysa İzmir'den Antalya'ya, Mersin'den Kütahya'ya birçok şehirde antik kentlerde yaz konserleri düzenleniyor. Ve gürültü tarihî dokuya zarar veriyor.
Nitekim aynı Efes antik kentinde Fazıl Say ve Viyana Oda Orkestrası on gün önce konser verdi. Pekiyi o zaman "tarihseverler" neredeydi? Nerede olacaklar, kuyruktaydılar. Biletler üç gün içinde tükendi.
Adamlar Bodrum'da masa değil amfi kuruyor, amfi!..
Baksan bunlardan hassası yok!
Eskiden Rumelihisarı’nda da yaz konserleri yapılırdı. Öyle bir ses çıkardı ki... Boğaz’ın bir ucundan diğerine bangır bangır yankılanırdı.
Neyse ki elinizde tuttuğunuz gazete kampanya yaptı da büyükşehir belediyesi garabete son verdi...
Yani bugünkü "tarihseverler"in biz; cemaziyelevvelini biliriz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meydan ne diyor? 25 Mart 2024 | 915 Okunma O ne harcama! Korku dalar am! 18 Mart 2024 | 286 Okunma Kurum'un iki rakibi!.. 11 Mart 2024 | 314 Okunma Dizilerin gc doru kullanlyor mu? 04 Mart 2024 | 110 Okunma Uzak corafya notlar:Byyen, glenen, ilgi eken Trkiye... 26 Şubat 2024 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar