Ağa bizimle eğleniy!

Bir partinin seçim broşürünü gördüm. Kitapçıkta adaylara dikkat etmeleri gereken hususlar sıralanıyor, onlara birtakım tüyolar veriliyordu.Satır aralarında aynen şunlar yazıyordu:* Biz dağ taş...

Bir partinin seçim broşürünü gördüm. Kitapçıkta adaylara dikkat etmeleri gereken hususlar sıralanıyor, onlara birtakım tüyolar veriliyordu.
Satır aralarında aynen şunlar yazıyordu:
* Biz dağ taş memleket dolaşırken, bu insanları hiç görmemiş, hiç tanımamış bazı ukalalar, bu köylülere "makarnacı, rüşvetçi" diye hakaret ediyordu. Çalışmaktan kafasını kaşıyacak vakit bulamayan işçilere, köylülere "göbeğini kaşıyan adam" bile dediler. Tanımamak, bilmemek, ötekileştirmek en büyük hastalık oldu.
* Din sevgi demektir. Dine saygı insana saygıdır. Bir mümin günde en az yüz kez besmele çeker, yani "Bismillahirrahmanirrahim" der. Besmelenin Türkçesi "Esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın adıyla" demektir. Esirgemek ve bağışlamak insanı yüceltir ve Allah’a yaklaştırır. Din de bizden bunu ister. (Oysa esirgemek kullara mahsustur. Yaradan’a esirgeme fiili atfedilemez. FS)
* Üniversite mezunu, ilkokul mezununu aşağılayamaz. Ne mutlu; dağdaki çobanla, bir profesörün eşit oy hakkı var.
* Sosyal medyayı haber paylaşımı ve bilgi akışı için mutlaka kullanmalıyız. Ama asla yankı odaları inşa etmek ve öfke çemberini artırmak için kullanmayınız. (Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi... Mevlâna)
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meydan ne diyor? 25 Mart 2024 | 915 Okunma O ne harcama! Korku dalar am! 18 Mart 2024 | 286 Okunma Kurum'un iki rakibi!.. 11 Mart 2024 | 314 Okunma Dizilerin gc doru kullanlyor mu? 04 Mart 2024 | 110 Okunma Uzak corafya notlar:Byyen, glenen, ilgi eken Trkiye... 26 Şubat 2024 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar