Afrin başlangıç

Zeytin Dalı Harekâtı, 58. gününde beklendiği gibi neticelendi. Afrin, anlamlı bir günde teröristlerden temizlendi.Zorlu iklim şartlarına, Batı'nın paralı askerlerine, küresel güçlerin diplomatik...

Zeytin Dalı Harekâtı, 58. gününde beklendiği gibi neticelendi. Afrin, anlamlı bir günde teröristlerden temizlendi.
Zorlu iklim şartlarına, Batı'nın paralı askerlerine, küresel güçlerin diplomatik taarruzlarına, "Afrin’e girilmesini asla doğru bulmuyorum" diyerek korkaklık sergileyen ana muhalefete, "TSK, ÖSO’nun arkasına gizlendi" şeklindeki algı operasyonlarına, sosyal medya yalanlarına rağmen fazla zayiat verilmeden harekât tamamlandı.
Askerî planlamadaki başarı ortada. ÖSO öncü gitti, TSK sağlama aldı. Tek bir sivilin bile burnu kanamadan iş halloldu.
Mehmetçik, çukur operasyonları ve Fırat Kalkanı'nda edindiği tecrübesini Zeytin Dalı'na ustaca yansıttı.
Elbette Afrin'den de çıkarılacak çok dersler oldu.
Mesela medya gücü belki ilk defa bu kadar etkin kullanıldı. Maksat, topluma çok iyi anlatıldı. Yalanlar anında deşifre edildi. Psikolojik harekât çok iyi yapıldı.
Afrin önemli bir aşamaydı. Anlaşılan iyi bir rüzgâr yakalanmışken, bu başarı Irak sınırına doğru yeni harekâtlarla taçlandırılacak.
Türkiye bunu ne pahasına olursa olsun yapacak. Çünkü, bölgeye inanılmaz boyutta asker ve mühimmat taşındı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
El insaf be birader! 22 Nisan 2024 | 1.063 Okunma Helalleme yle olmaz! 15 Nisan 2024 | 124 Okunma Biraz eletiri: Medya nasl kaybettirdi? 08 Nisan 2024 | 262 Okunma CHP kazanmad, AK Parti kaybetti 01 Nisan 2024 | 1.082 Okunma Meydan ne diyor? 25 Mart 2024 | 928 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar