Adliyede Fuat Avni köstebeği muhabir

Sabah gazetesi, FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock kullanan gazetecileri yayınladı geçen.Haberde ağırlıklı olarak, örgütün yayın organlarında çalışan isimler vardı. Liste eksikti...

Sabah gazetesi, FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock kullanan gazetecileri yayınladı geçen.
Haberde ağırlıklı olarak, örgütün yayın organlarında çalışan isimler vardı. Liste eksikti yani.
Orada olmayanlardan birisinin hikâyesini geçen hafta yazmıştım.
Ardından ilginç bir bilgiye daha ulaştım.
Bu sefer olayın merkezindeki kişi yine hükûmete çok yakın bir başka gazetenin muhabiri.
15 Temmuz'un öncesiydi...
Ankara'da FETÖ davalarını takip eden (x) gazetesi muhabiri T.C. bir gün soruşturmayı yürüten savcının yanına gitti. Bazı kritik bilgiler edindi. Bunları hemen "Fuat Avni"ye uçurdu.
Daha sonra savcı muhabiri çağırıp "Sen FETÖ'cüsün. Burada konuşulanları ikimizden başka kimse bilmiyordu. Sen söyledin" diye kızdı.
Muhabir inkâr etti. Savcı bir daha bilgi vermedi. Ama olay da böylece kapanıp gitti.
Aynı muhabir bu sefer 15 Temmuz sonrasında darbe girişimine ilişkin soruşturmaları takip etmeye başladı. İşine 2 ay boyunca adliyede devam etti. Daha sonra yeni evlenmiş olduğunu bahane ederek gazeteden ayrıldı.
Çünkü o esnada ByLock listeleri gelmeye başlamıştı. Muhabirin iki telefon hattında da FETÖ programı yüklü olduğu tespit edildi. O muhabir şimdi firari!
Sabah gazetesi listeleri yayınlayınca eski Radikal muhabiri Fatih Yağmur "Listede ismimi göremedim ama ben söyleyeyim. Ben de ByLock kullandım. Adliyede çalışıyorsanız, hakim ve savcılar sizinle telefonda görüşmek istemiyorsa ByLock kullanmak zorundaydınız. Yoksa haber alamazsın" dedi. Nasıl da kendini ele verirken, bir suçu meşrulaştırmaya çalışıyor!


Gazeteci ajanlar

15 Temmuz'un üzerinden bir yıl geçti. Bu süre zarfında çok sayıda kitap yazıldı. Onlardan birini gazeteci Kemal Gümüş kaleme aldı.
Kopernik yayınlarından çıkan "İşgalin Yapı Taşları" FETÖ'nün kirli yüzünü ifşa eden önemli bir çalışma olmuş. Kitabın üçte birlik kısmı, Atatürk Havalimanı'nda görevli emniyet amiri İlyas Yağmur'un itiraflarından oluşuyor. Kemal Gümüş, sorgu tutanaklarıyla sınırlı kalmamış ve Yağmur ile yüz yüze görüşmüş. Ve ortaya dehşet bilgiler dökülmüş. Kitaptan özetle aktarıyorum:
* Polis okullarının iki yıla çıkarılması bir FETÖ projesiydi. Çünkü 9 aylık eğitim süresince eskisi gibi eleman kazanamıyorlardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Helalleme yle olmaz! 15 Nisan 2024 | 124 Okunma Biraz eletiri: Medya nasl kaybettirdi? 08 Nisan 2024 | 260 Okunma CHP kazanmad, AK Parti kaybetti 01 Nisan 2024 | 1.079 Okunma Meydan ne diyor? 25 Mart 2024 | 926 Okunma O ne harcama! Korku dalar am! 18 Mart 2024 | 289 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar