Girdisi çıktısı iki dakika

Nevşin Mengü, ekim ayında Washington'da gerçekleşen Erdoğan-Trump görüşmesini “Girdisi çıktısı 23 dakika” diye tiye almaya kalkmıştı. Mengü, CNNTürk'ten gönderildi. Daha sonra CHP parti...

Nevşin Mengü, ekim ayında Washington'da gerçekleşen Erdoğan-Trump görüşmesini “Girdisi çıktısı 23 dakika” diye tiye almaya kalkmıştı.
Mengü, CNNTürk'ten gönderildi. Daha sonra CHP parti meclisine girmeye kalktı ama kabul edilmedi.
Meğer Mengü’nün tavrı, malum kesimin genlerinde varmış.
Eski Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Altemur Kılıç'ın 27 Mayıs dönemi hatıralarını okurken ilginç bir satır dikkatimi çekti.
Başbakan Adnan Menderes, Ekim 1959'da NATO Bakanlar Konseyi toplantısı için Washington'a gitmiş.
Başbakan, ABD Başkanı D. Eisenhower ile bir araya gelmiş. Toplantı bir saate yakın sürmüş.
Ziyareti izlemek için Washington'a giden Abdi İpekçi'nin de aralarında bulunduğu gazeteciler, görüşmeyi İstanbul'a "iki dakika sürdü" diye yazdırmış.
Sonradan bu yalanları ortaya çıkınca “Bir iletişim hatası oldu” demişler. Bütün ısrarlara rağmen de düzeltmemişler. Özetle “Girdisi çıktısı iki dakika” diye yazmışlar.
O görüşmede Menderes, ABD'den sanayi hamlesi için 300 milyon dolar kredi talep etmiş, Eisenhower “Tarım ülkesi olarak kalmalısınız” diye bu isteği reddetmişti.
Menderes bunun üzerine Rusya’ya yakınlaşmış ve bu hamlesi yedi ay sonra darbe ile devrilmesine sebep olmuştu.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meydan ne diyor? 25 Mart 2024 | 915 Okunma O ne harcama! Korku dalar am! 18 Mart 2024 | 286 Okunma Kurum'un iki rakibi!.. 11 Mart 2024 | 314 Okunma Dizilerin gc doru kullanlyor mu? 04 Mart 2024 | 110 Okunma Uzak corafya notlar:Byyen, glenen, ilgi eken Trkiye... 26 Şubat 2024 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar