Yetim insanlığın aynasıdır!

Bir çocuğun yetim kalmasının zorluklarını, küçük yaşlarda anne ve babamı kaybederek yaşadım. Anne ve/ya baba kaybı kuşkusuz bir çocuğun yaşayabileceği en sıkıntılı...

Bir çocuğun yetim kalmasının zorluklarını, küçük yaşlarda anne ve babamı kaybederek yaşadım. Anne ve/ya baba kaybı kuşkusuz bir çocuğun yaşayabileceği en sıkıntılı deneyimlerden biri. Çocukluğum bu zorlukları aşma mücadelesiyle geçti. Yaşadığım sorunları aşma çabam kimsesizlere, yoksullarla, dezavantajlı guruplara yönelik sosyal çalışmalara sevk etti beni. Kendi engellerimi kaldırma mücadelem sosyal hizmet uzmanı olarak çocukların, gençlerin, ailelerin sorunlarını çözme mücadelesinin bir parçası olmama vesile oldu.

Bir yönüyle şer hayra vesile oldu, geçmişe dönüp baktığım 'da karşılaştığım engeller bugünkü hayatımın, varoluşumun kaynağını oluşturdu.

Yetimler tehdit altında!

İnsan duygusunu bilmediği sorunu anlamakta, fark etmekte zorlanır. Dünya genelinde

(Unicef ) 140 milyondan fazla çocuğun savaşlar, ya da doğal afetler gibi sebeplerle ailelerini kaybettiğini, bu çocukların hayatlarını bakıma muhtaç ve yetim olarak sürdürdüğünü gösteriyor. Uluslararası verilere göre devam eden savaşlar, çatışmalar, kuraklık, salgın hastalıklar ve kıtlık gibi nedenlerle her gün 10 bine yakın çocuk öksüz kalıyor.

Kimsesiz ve korunmaya muhtaç çocuklar madde bağımlılığı, zorla silâhaltına alınma, insan kaçakçılığı, misyoner örgütlerin yanı sıra organ, fuhuş ve dilenci mafyaları tarafından tehdit ediliyor. Toplum olarak, yetimlerin yaşadığı zorlukları anlamak ve farkında olmak, sorunlarının çözümü için harekete geçmek sorumluluğumuz var.
Yetim Vakfı açıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuklara sosyal destek! 18 Eylül 2017 | 131 Okunma Eyvah çocuğum okula başlıyor 09 Eylül 2017 | 507 Okunma Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım! 02 Eylül 2017 | 156 Okunma Aile içi iletişim çatışmaları 26 Ağustos 2017 | 476 Okunma Kişilerarası iletişim çatışmaları 19 Ağustos 2017 | 403 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar