Madde Bağımlılığı İle Mücadele(3)

Madde bağımlılığı çok yönlü çok boyutlu bir sorun olarak çocuklarımızı tehdit ediyor. Bağımlılıkla mücadele'de bağımlı, aileye, kurumlara ve topluma düşen sorumluluklar...

Madde bağımlılığı çok yönlü çok boyutlu bir sorun olarak çocuklarımızı tehdit ediyor. Bağımlılıkla mücadele'de bağımlı, aileye, kurumlara ve topluma düşen sorumluluklar var.

Sivil toplum kuruluşları

Bağımlılık sorunu bağımlı ve ailelerin mücadele alanı olmaktan çıkarılıp, toplumun katılımıyla topyekûn örgütlü bir mücadeleyle çözülebilir. Sorunun çözümü için kamu kurumları dışında sivil toplum kuruluşları rol ve sorumluluk almalıdır.

Sivil Toplum, gönüllülük esasına dayalı olarak birlikteliği ve dayanışmayı temsil eder. Toplumsal sorunlara çözüm yönünde aktif vatandaşlık anlayışının örgütlü organizasyonudur. 

Gençleri bağımlılıktan korumak, zararlı alışkanlıklara yönelmesinin sebeplerini tespit etmek ve çözüm önerileri getirebilmek maksadıyla 28-29 Aralık 2013 tarihinde, Başakşehir İlçesinde kurulan Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, “risk altında ve korunması gereken çocuklar” başlığıyla ulusal bir çalıştay düzenledi. Çalıştaya sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler, bürokratlar ve uzmanlar katıldı. Çalıştay'da çocuklarımızı madde bağımlılığın nasıl koruyabiliriz sorusunun cevabı arandı.

Çalıştay hedefleri

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuklara sosyal destek! 18 Eylül 2017 | 131 Okunma Eyvah çocuğum okula başlıyor 09 Eylül 2017 | 507 Okunma Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım! 02 Eylül 2017 | 156 Okunma Aile içi iletişim çatışmaları 26 Ağustos 2017 | 476 Okunma Kişilerarası iletişim çatışmaları 19 Ağustos 2017 | 404 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar