Suriye’ye harekât olur mu

Hürriyet Gazetesi Yazarı Fatih Çekirge'nin bugünkü (30.05.2022)''Suriye’ye harekât olur mu'' başlıklı yazısı.

"Suriye'den ülkemize yönelik terör saldırılarının kaynağı mahiyetindeki kimi yerler konusunda artık tahammülümüz kalmamıştır.”

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sözünün perde arkasında ne var?

- Yeni bir harekât olur mu?

Bu iki soruya sırasıyla cevap arayalım...

Ankara’dan edindiğim bilgilere göre:

PKK/YPG SALDIRILARI: Türkiye’de etkisiz hale gelip sıkışan PKK/YPG kadroları özellikle Suriye’de bir “güç alanı” oluşturmak için eylemleri artırmaya çalışıyor.

- Son olarak Fırat Kalkanı Harekât Bölgesi’nde terör örgütü YPG/PKK’nın güdümlü füzeyle yaptığı saldırı sonucunda iki özel harekât polisi şehit oldu.

- Ardından Afrin’de bir bombalı araç patlatıldı. 5 sivil hayatını kaybetti. Sonra Cerablus’un güneyi ile Türkiye ve doğrudan Karkamış’a havan ve roket saldırısı yapıldı... Çok sayıda sivilin yaralı olduğu haberleri geldi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Tahammülümüz kalmadı” dediği saldırıların bir bölümü böyle.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ve Özel buluşmasının 8 maddelik okuma kılavuzu 04 Mayıs 2024 | 162 Okunma Sahillerin kurtuluşu için muazzam bir fırsat 29 Nisan 2024 | 354 Okunma Ege’de bir çakıl taşı vermeyiz tamam Peki elimizdekilere ne yapıyoruz | İğneyi kendimize batırınca bakın nasıl bir acı çıkıyor 28 Nisan 2024 | 143 Okunma Bir cerrahın yüzünün bembeyaz olduğu an 27 Nisan 2024 | 270 Okunma Hayatın içinden gelen bir masal 22 Nisan 2024 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar