İşte Doğu Akdeniz’de kırılan kuşatmanın perde arkası

Şimdi size yine isimsiz kahramanların... Biz uyurken uyumayanların... Sinsi planların, kumpasların, gölgelerin arasından en derin satranç hamleleriyle geçenlerin... ‘Mavi vatan’ın derinliklerinde kazandıkları o muazzam zaferin hikâyesini anlatacağım.

Elbette yine senaryo halinde, benim de kattıklarımla... Hayalin heyecanıyla...

Mart 2009: Ankara’ya çok önemli bir bilgi notu ulaşır. Yunanistan’la Kıbrıs Rum Kesimi arasında bir dizi enerji görüşmeleri gerçekleşmiştir. Bu sırada Yunanistan sürekli olarak Ege’de gerilimi arttırmaktadır. Meis Adası açıklarında Türk ve Yunan sahil güvenlik botları bordo bordoya gezmektedir. Türkiye’nin doğu Akdeniz’de küçük bir alana sıkıştırılması için planlar yapıldığı değerlendirilir.

29 Kasım 2010: Başbakan Tayyip Erdoğan bir Libya ziyareti planlar. Amaç Türkiye ile Libya kıyıları birbirini gördüğünden karşılıklı bir denizde münhasır ekonomik bölge mutabakatı imzalamaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Turizm Bakanı Ersoy’a turizmcilerden soru yağmuru  18 Mart 2024 | 95 Okunma Pençe-Kilit böyle kapanıyor... İşte o harita 17 Mart 2024 | 475 Okunma Üç kez Dünya Başkanı olunca artık sordum 16 Mart 2024 | 198 Okunma Bakan Ersoy’dan Almanya müjdesi 11 Mart 2024 | 190 Okunma Moskova Büyükelçimizden bir suikastın hikâyesi 10 Mart 2024 | 302 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar