Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yaptırımların Türkiye’ye etkisini değerlendirdi... Boğazlar için kritik karar

Hürriyet Gazetesi Yazarı Fatih Çekirge’nin bugünkü (25.02.2022)’’ Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yaptırımların Türkiye’ye etkisini değerlendirdi... Boğazlar için kritik karar ‘’ başlıklı yazısı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kazakistan’ın Nursultan şehrinde sohbet ediyoruz.

Çavuşoğlu’nun çevresinde baş döndürücü bir trafik var.

Diplomatlar, dosyalar, notlar, telefonlar, tek sayfalık mesajlar...

Tam sohbete başlayacağız, bir telefon...

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell arıyor...

Çavuşoğlu büyük bir titizlikle Türkiye’nin pozisyonunu ve yaptığı temasları anlatıyor.

Ardından bir telefon daha. Ukrayna cephesinden...

İlk soru üzerine Çavuşoğlu Türkiye’nin pozisyonunu şöyle özetliyor:

“Türkiye’nin başından beri bu konudaki tutumu net. Biz her ikisiyle de iyi ilişkileri olan bir devlet olarak tansiyonun düşmesi için elimizden gelen sağduyulu çabayı gösterdik.

Bir ilhaka ya da savaşa karşıyız, tanımaya karşıyız. Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Biz savaşın tarafı değiliz. Herhangi bir çatışmanın içinde olacak bir ülke değiliz. Dengeli ama hakkaniyetten yana, uluslararası hukuktan yana ilkesel tutumumuzu sürdürmeye devam edeceğiz. Bu askeri harekâtın bir an önce bitmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hayatın içinden gelen bir masal 22 Nisan 2024 | 104 Okunma İşte şeytanın listesi 21 Nisan 2024 | 207 Okunma Dolandırıcıların şeytanca planı 20 Nisan 2024 | 335 Okunma Krizin tetiklediği soru: ‘Elinde atom bombası var mı’ 15 Nisan 2024 | 172 Okunma Dünya seyahati yapan Mustafa ve Elif felaketin en büyüğünü yaşadı... Okyanusun ortasında dümen palası kopunca 14 Nisan 2024 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar