Banka hesaplarında köstebek kuşkusu

Bir süre önce Nur Hanım’ın bir büyük bankadaki hesabının nasıl ele geçirildiğini... Şeytani bir planla nasıl dolandırıldığını yazmıştım.

O hâlâ parasını geri almaya uğraşıyor. Bankadan da “çıt” yok. Ama o yazı üzerine o kadar çok hikâye duydum ki.. Banka hesapları ele geçirilip dolandırılan yalnızca Nur Hanım değil.

O kadar çok dolandırılan var ki.

İnsanlar bu sahtekârlara neden inanıyor. Çünkü “bankasına güveniyor”. Çünkü arayan dolandırıcılar kurbanlarının hesaplarıyla ilgili o kadar doğru bilgiler veriyor ki.

Kaç parası olduğu. En son kime transfer yaptığı gibi, başkasının bilmesine imkân olmayan bilgiler.

Yani... Yalnızca yetkili banka personelinin bileceği bilgiler.

Olayın özeti şuydu:

Nur Hanım’a bir telefon geliyor:

-Nur Hanım, ... Bankası’nın genel müdürlüğünden arıyoruz. Gördüğümüz kadarıyla sizin sigortanız olmasına rağmen kullanmıyorsunuz.

-Ne sigortası.

-Hesaplarınız için sigorta. Kullanmadığınız için 2 bin lira prim iadesi var. Bunu size göndereceğiz. Hesabı da kapatacağız. Ancak sigorta ve hesap size ait olduğu için sigorta şirketine sizin para göndermeniz gerekiyor. Biz şimdi sizin hesabınıza 200 bin lira göndereceğiz. Siz de o parayı sigorta şirketinin şu hesabına göndereceksiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kıbrıs’tan dünyaya en güzel demokrasi mesajı 22 Temmuz 2024 | 184 Okunma ABD Merkez Komutanlığı’ndan Suriye için ‘rest’ gibi mesaj 21 Temmuz 2024 | 1.386 Okunma Bu bakışı yasayı görüşen vekillere gönderiyorum 20 Temmuz 2024 | 134 Okunma Köpekleri uyutmayın insanları uyandırın 15 Temmuz 2024 | 1.464 Okunma Suriye’nin cevap anahtarı işte bu haritalarda 14 Temmuz 2024 | 254 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar