Bakan Soylu: ‘Yönetimde kadınları artırıyoruz. İzmir-İstanbul ve Ankara’ya kadın yönetici’

“Kadın kaymakam oranı konusunda haklısınız. Bu tespiti biz de yaptık. Ve göreve geldiğimiz andan itibaren kadın vali, vali yardımcısı ve kaymakam oranını artırmak için harekete geçtik.”“Peki...

Kadın kaymakam oranı konusunda haklısınız. Bu tespiti biz de yaptık. Ve göreve geldiğimiz andan itibaren kadın vali, vali yardımcısı ve kaymakam oranını artırmak için harekete geçtik.”

Peki nasıl?” sorusuna detaylı cevaplar İçişleri Müsteşarı Muhterem İnce’den geldi:

Fatih Bey, biz de kadın yönetici oranını artırmak istiyoruz. Özellikle kaymakamlar... Kadın aday sayısını Türkiye ölçeğinde artırıyoruz. Artırmaya da devam ediyoruz...”

“Bu durumda önce kadın adayların olması gerekiyor ki mülki idarede kadın oranı yükselsin. Ancak yeterli kadın aday yok. Doğru anlamış mıyım?” soruma ise şöyle yanıt geliyor:

- Bakın, geçmiş yıllarda kaymakam alımlarında Türkiye çapında yalnızca 2 ya da 3 kadın kaymakam alınabilmiş. Biz bunu artırmak için harekete geçtik. Geçen yıl 9 kadın kaymakam alabildik.

BÜYÜK ŞEHİRLER ÖNEMLİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Krizin tetiklediği soru: ‘Elinde atom bombası var mı’ 15 Nisan 2024 | 170 Okunma Dünya seyahati yapan Mustafa ve Elif felaketin en büyüğünü yaşadı... Okyanusun ortasında dümen palası kopunca 14 Nisan 2024 | 113 Okunma Bakan Ersoy tam zamanında el koydu 13 Nisan 2024 | 173 Okunma MGK’nın 6’ncı maddesinde öyle bir mesaj vardı ki 08 Nisan 2024 | 215 Okunma İşte 5 bin yıllık tarihin kurtuluş reçetesi 07 Nisan 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar