Yerli otomobil üzerine

Yerli otomobilimiz bugün görücüye çıkıyor. Bir tanıtım toplantısı organize etmişler. Bendeniz bu toplantıya davetli değilim. O yüzden pek çoğunuz gibi bugünkü tanıtımı televizyonlardan izleyeceğim.

 Yerli otomobil görücüye çıkmadan önce hakkında epey konuşuldu.İlk günden beri "yerli ve elektrikli" otomobilin tarafında ve kendi çapında arkasında olan biri olarak bu konuşmalarla ilgili birkaç kelam etmek istiyorum: 1. Yerli otomobil İtalya'da dizayn edilmiş. Pininfarina stüdyosunda çizilmiş. Bunun neresi yerli imiş? Komik bir eleştiri. Mesela Peugeot bir Fransız otomobili mi? Fransız otomobili. En popüler, en bilinen, en çok satan modellerini kim çizdi peki? Pininfarina. Pek çok otomobil markası otomobillerini dünyanın önde gelen stüdyolarına çizdiriyor. Bertone'ye, Guigiaro'ya, Guigiaro'nun kurduğu İtalDesign'a ya Pininfarina'ya. Bunun otomobilin hangi millete ait olduğu ile bir ilgisi yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 673 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 612 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 806 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum