Trafik rezaleti

Henüz okullar açılmadı. Hatta önemli bir kısım da yazlıklarda. Ama İstanbul trafiği bu dönemlerde hiç görülmediği kadar berbat durumda. Burada birden çok suçlu var.

- İlk neden altyapı yetersizliği. Yollar hem yetersiz hem de çok bozuk

- İkinci neden sürücülerin sorumsuzluğu. Akıllarına esen yerde duruyorlar, akıllarına esen yerde park ediyorlar. Ama kendi yaptıklarını başkası yapınca kıyameti koparıyorlar.

- Trafik akışını düzenleyen otoritelerin konuyla ilgisizliği ve beceriksizliği. Yanlış planlanmış yollar, beceriksizce oluşturulmuş saçma sapan kavşaklar. "Bu trafiğin akışı nasıl hızlandırılır, yoldan daha çok aracın geçmesi nasıl sağlanır" diye kafa yoran yok. Sözde ulaşım koordinasyonunu sağlayan bir birim var. Yalan. Dünyadan haberleri yok. Muhtemelen kent içinde asla trafiğe çıkmayan bir grup adam var burada ve kafalarına göre düzenleme yapıyorlar.

- Trafik ışıkları hiçbir mantığa sahip değil. Akıllı bir kent trafik planlaması yapılmadığı ışıklardan belli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 409 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 670 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.184 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 610 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 801 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar