Tekrarın nedeni

23 Haziran'da yenilecek seçimler ile ilgili efsaneler ortalıkta dolaşıyor. "Reis yeniden yapılacak seçimde kazanacağından emin olmasa yenileme istemezdi, karizmayı çizdirmeyi göze almazdı" bunların en başında gelen cümle...

Ben pek bu kanaatte değilim. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan elbette tekrarlanacak seçimi almak için elinden geleni yapacak ve çok çalışacaktır. Sadece tek bir kente konsantre olacağı için daha detaycı çalışacağından, il başkanı gibi uğraşacağından, tüm detaylarla ilgileneceğinden de kuşkum yok. 
Ancak Tayyip Bey gibi Türk tarihinin gördüğü en kurt politikacı gayet iyi bilir ki, sandıkta garanti diye bir şey olamaz. 
Seçimin tekrarının nedeni, tekrarlanınca kazanacağını kesin görmesi değildir. Tekrarın nedeni seçim tekrarlanmadığı takdirde kaybın kesin olduğunu görmüş olmasıdır.

***

Sen bi sus Amerika

Amerikan Dışişleri Bakanlığı nedense bir açıklama yaptı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 672 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 612 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 806 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar