Şaşırdım mı acaba!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın iki iddialı adayının bir televizyon tartışmasında karşı karşıya gelmesi önerisini ilk ortaya atan bizim Habertürk TV'de Didem Arslan oldu. Bana göre Didem imkansızı istiyordu...

AK Parti 17 yıldır böyle bir tartışma programından uzak duruyordu. 
Öndeydi, rahattı, riske girmiyordu.
Ancak bu kez Didem’in ısrarlı çağrıları sonuç verdi ya da AK Parti ilk kez seçimde rahat olmadığını hissetti ve Yıldırım, “Televizyon tartışmasına varım” dedi. 
Herkes “Şu sunsun, bu sunsun” tartışması başlattı bu kez. 
Ben de sosyal medya üzerinden “Didem’in önerisi, sunmak da ona yakışır” dedim. Hatta her istediği olan Devlet Bahçeli de “Didem Hanım sunmalı” dedi.
Ancak öneriyi kabul ederek herkesi şaşırtan Binali Yıldırım, bir kez daha herkesi şaşırttı ve “Tartışmayı Uğur Dündar yönetsin” dedi. 
80’e yaklaşan yaşı ile en duayen televizyoncu olan Dündar adına kimse itiraz edemezdi ama Yıldırım’ın Dündar’ı önermesi ilginç bir meydan okumaydı. 
Yılmaz Özdil’le kanka, Halk TV’de program yapan, Sözcü’de yazan Uğur Dündar önerisi şaşkınlık yarattı. 
Sıkı bir hamle oldu. 
Öneriyi duyunca ben yakın çevreme “Uğur Abi kabul etmez” dedim. 
Ancak ilk şaşkınlığım Dündar’ın “Yaparım” demesi oldu. 
Fakat bir gün sonra haklı çıktım. 
Uğur Dündar ne anlama geldiğini anlamadığım bir açıklama ile “Demokrasimize ve adaylara bir zarar gelmemesi için bu tartışmayı sunmama kararı aldım” dedi. 
Açıklama ilginçti. 
Hele hele “Demokrasimize zarar gelmemesi için” bölümü komikti. 
Hangi demokrasi, hangi zarar! 
Okuyunca güldüm. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 414 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 674 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 614 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 807 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar