Şartname

Milli Tank Altay’ın seri üretimi ile ilgili ihaleyi,  bir zamanlar Karamehmet’e aitken, TMSF tarafından özelleştirilerek önce Ethem Sancak’a satılan daha sonra da hisselerinin büyük bölümü bir Katar firmasına...

Milli Tank Altay’ın seri üretimi ile ilgili ihaleyi,  bir zamanlar Karamehmet’e aitken, TMSF tarafından özelleştirilerek önce Ethem Sancak’a satılan daha sonra da hisselerinin büyük bölümü bir Katar firmasına devredilen BMC kazanmıştı.

Yerli tankın en önemli  bölümlerinden biri olan güç ünitesi yani motoru konusunda çok önemli gelişmeler kaydedildiği de artık sır değil.

900 beygirlik bir motor üretildi. Ancak bu güç yeterli değil.

1500 beygirlik motor üzerinde de çalışılıyor.

Olumlu haberler geliyor.

Fakat milli tank konusunda son günlerde tartışılan önemli bir mevzuu var.

Sakarya’da TSK’ya ait dev tesis palet fabrikasının tankın üretimini yapacak BMC’ye devredilecek olması.

Muhalefet bu satışın “Yasal ve doğru” olmadığını savunuyor.

İktidar tarafı ise “Satmıyoruz. Satılacağı yalan. Kullanım hakkını BMC’ye veriyoruz. Satış yok. Bedelsiz kullanım hakkı devri var” diyor.

Ben kendi payıma milli tank gibi önemli bir savunma sanayii ürününün yerli üretimi için tüm milli kaynakların ortak seferber edilmesine karşı değilim.

Eğer bu palet fabrikası milli tankın üretimi için gerekliyse elbette ki kullanılacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 409 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 670 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.184 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 610 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 801 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar