Samimi olun ciğerimi yiyin

Okurlar Kanal İstanbul hakkındaki fikrimi soruyorlar. Bilim adamı değilim. Bilim adamları ile konuşarak bir fikir, bir görüş oluşturmaya ve oluşturmanıza yardımcı olmaya çalışıyorum.

Bütçenin büyük açıklar verdiği bir dönemde, geri dönüşü imkansıza yakın olan böyle bir yatırımı gereksiz bulduğumu söyleyebilirim sadece. Anladığım kadarıyla zaten bu projenin fizibilitesi daha çok emlağa dayanıyor. Yani buralarda yapılacak inşaatlara. Bu projeyi ortaya atanlardan beklentim ise samimiyet. Yani çıkıp "Buraya inşaat yapılacak ve çok para gelecek. Gemi geçse de olur geçmese de. Zaten bu derinlikteki bir kanaldan İstanbul'a tehlike yaratan dev tankerlerin geçmesi mümkün değil. Boğaz'daki yeni trafik düzeni ile zaten kaza olasılığı çok düşük. Biz burayı inşaat geliri sağlamak için yapıyoruz" deyin. Yani dürüst olun, doğruyu söyleyin. Sonuçta inşaattan para kazanmak ayıp değil. Ama halkı kandırmak ayıp. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 409 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 670 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.184 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 610 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 801 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar