Sağlık Bakanlığı'ndaki rüşvet rezaleti ne durumda!

Habertürk Gazetesi Yazarı Fatih Altaylı'nın bugünkü (31.08.2022)''Sağlık Bakanlığı'ndaki rüşvet rezaleti ne durumda!'' başlıklı yazısı.

Bu köşede sürekli gündemde tuttuğum Thodex vurguncusu Fatih Özer yakalandı.

Arnavutluk’ta.

Belli ki, başından beri oradaymış.

Kıpırdama ihtiyacı hissetmemiş.

Sonunda yakalandı.

Benim açımdan eğlenceli olan ise bir gün önce Habertürk Genel Yayın Yönetmeni değerli Yavuz Barlas ile sohbet ederken, “Şu Thodex’çi tosunu yazmadım epeydir. Yarın bir hatırlatayım” dedim.

Dün Barlas’ın “Gerek kalmadı, senin tosun yakalanmış, Çetiner yazıyor” mesajı geldi.

Madem bu mesele bir şekilde kapandı.

Kapanmayan başka bir konuyu hatırlatalım.

2020 yılında ABD’nin SPK’sı diyebileceğimiz SEC (Securites and Exchange Comission), bir açıklama yaparak ilaç şirketi Alexion’un 21 milyon dolar ödeyerek yurt dışındaki faaliyetlerindeki hatalı ve eksik kayıt tuttuğu ve yolsuzluk yaptığı iddiaları ile ilgili anlaşma yoluna gitti.

Peki ilaç şirketi Alexion yurt dışında ne yapmıştı?

Amerikan SPK’sının bulguları netti.

İlaç şirketi Türkiye, Kolombiya, Rusya ve Brezilya’da yetkililere rüşvet vermiş ancak bu rüşveti muhasebe kayıtlarından başka harcamalar arasına gizleyerek çifte suç işlemişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 674 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 614 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 807 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar