Primat

Tıp fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes intihar etti. İntiharın gerekçesi felaket. Enes, oldukça muhafazakar ve tarikatçı bir ailenin evladı.

Tıp fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes intihar etti.

İntiharın gerekçesi felaket.

Enes, oldukça muhafazakar ve tarikatçı bir ailenin evladı.

Belli ki, aile Nurcu.

Gencecik çocuğu da üniversite için gittiği kentte, zorla tarikat yurdunda kalmaya zorlamışlar.

Bir yandan okul, bir yandan Enes’in anlattıklarından öğrendiğimiz tarikat yurdundaki veya yurtlarındaki baskı sonucu çocuk boğulduğunu hissetmiş, gençliğini, insanlığını yaşayamaz hale getirilmiş.

Çocuk içinde isyan etmiş ama isyanını ne ailesine ne de yurttaki ortama yansıtamayınca ve işin içinden çıkamayınca çareyi intihar etmekte bulmuş.

Yazık ki, ne yazık.

Bu varan ikiydi aslında.

Bir de birkaç hafta önce meydana gelen olay vardı.

Antalya’da yine bir tarikat yurdunda, 18 yaşındaki bilgisayar mühendisliği öğrencisi bir çocuk, 38 yaşındaki aşçı tarafından başı kesilerek öldürülmüş ve katil “Deccal’in başını kestim” demişti.

Bu yurtlarda neler döndüğünü bilmiyoruz.

Bazen böyle cinayetler veya intiharlarla gündeme geliyor bu yurtlar, bazen cinsel istismar suçlamaları ile bazen de yetersiz yerlere, sadece din kisvesi altında toplandıkları için ruhsat verilmesi ve sonrasında ölümlere sebebiyet vermesi ile.

Sonra birileri çıkıp “Bunlara nasıl yurt açtırırsınız” deyince de konuyu hemen zıvanadan çıkarıp “Bakın şu dinsizlere. Tarikat yurtlarına karşı çıkıyorlar çünkü dine karşılar” yaygarası yapıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 414 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 674 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 614 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 807 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar