Okur mektupları

Bizi yok sayıyorsunuz Sayın Altaylı, Dil üzerine' yazdığınız yazınızı okudum ve biraz üzüldüm. Çünkü sadece siz değil tüm yazarlar burada İslam’ın tek bir versiyonunu ele alıp o İslam versiyonuna göre neyin doğru neyin yanlış olduğunu yazıyor.

Bizi yok sayıyorsunuz

Sayın Altaylı,

Dil üzerine‘ yazdığınız yazınızı okudum ve biraz üzüldüm.

Çünkü sadece siz değil tüm yazarlar burada İslam’ın tek bir versiyonunu ele alıp o İslam versiyonuna göre neyin doğru neyin yanlış olduğunu yazıyor. Halbuki İslam tek bir mezhep veya tek bir meşrepten ibaret değil. Bu ülkede milyonlarca Alevi yaşıyor. İstanbul’da da öyle. Mevlana’yı anma gecesinde yapılan Türkçe ibadeti biz çok beğendik. Çok hoşumuza gitti. Bunu neden yazmıyorsunuz?

Ben yurtdışında yaşayan bir Bektaşi Alevisi olarak bu tür yazılara güleyim mi ağlayayım mı bilemedim.

Bizi yok saymanıza mı üzüleyim ya da belki de bizleri İslam şemsiyesi altında görmediğinize mi ya da Mevlana’nın da Hacı Bektaş Veli gibi İslam’ın batıni yorumunu ele aldığını mı ama bunu kimse bilmemesini mi, bilemedim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 674 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 613 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 807 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar