Nadir Nadi'nin evi kaça satıldı?

BİR süredir aklıma takılan bir mesele var. Yazsam mı, yazmasam mı diye düşündürten. Aslında pek böyle düşünmem. Önce yazarım. Sonrası Allah kerim. Bu kez düşünmemin nedeni, mağduru...

BİR süredir aklıma takılan bir mesele var.

Yazsam mı, yazmasam mı diye düşündürten.

Aslında pek böyle düşünmem.

Önce yazarım.

Sonrası Allah kerim.

Bu kez düşünmemin nedeni, mağduru daha mağdur eder miyim kaygısı.

Konu Cumhuriyet Gazetesi, daha doğrusu Cumhuriyet Gazetesi’nin sahibi görünen vakıf.

Çok sevdiğimiz meslektaşlarımızın da aralarında bulunduğu bir grup Cumhuriyet çalışanı, bana göre haksız gerekçelerle yargılandıkları için uzun uzun düşündüm yazmadan önce.

Ve sonunda yazmaya karar verdim.

Çünkü yazacağım konunun oradaki onurlu meslektaşlarımızla alakası yok.

Tam aksine oralara çöreklenmiş “onursuzlarla” alakası olabilir.

Cumhuriyet’e yönelik dava açılmadan ve Can Dündar yurtdışına kaçmadan bir süre önce, maddi sıkıntıda olan Cumhuriyet Gazetesi, gazeteyi döndürebilmek, borçlarını ödeyebilmek için vakfın elinde bulunan bazı menkul ve gayrimenkulleri satmak zorunda kalmış.

Bunda bir sıkıntı yok. Zora düşen her şirketin yapacağı bir şey.

Satılan gayrimenkuller arasında, Cumhuriyet Gazetesi’nin sahibi rahmetli Nadir Nadi’nin, İstanbul Harbiye’de, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki evi de var.

Bilenler bilir, İstanbul’un en şık, en pahalı yerlerinden biri.

Önü İstanbul’un en geniş caddesine, arka tarafı ise Boğaz’a bakan, birkaç yüz metrekarelik bir daire. İçinde ise çok değerli mobilyalar, antikalar, sanat eserleri.

Nadi Ailesi’nin en değerli varlığını yaşatmak için evinin satılması çok garip değil, ama bu satışta garip olan bir şeyler var.

Bir süre önce bana gelen bilgilere göre, bu ev değerinin çok çok altında bir fiyata satılmış.

Ne bir değer tespiti yaptırılmış, ne bir rayiç araştırması.

Koca ev, içindeki tek bir mobilya parçasının edebileceği bir değere, oldubittiye getirilerek “önemli” bir isme üç otuz denebilecek, Halkalı’da bir daire parasına verilmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 673 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 612 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 806 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar