Muhalefet

Geçen hafta Genç Werther'in Acıları üzerinden haberlerin intiharları yaygınlaştırdığını anlatmaya çalıştım. Tabii ciddi bir salaklık yaparak "Genç Werther'in Acıları" yerine "Genç Werther'in İntiharı" yazdım o ayrı.

Goethe'yi kızdırması muhtemel olan bu hatamı fark edip düzeltmiş olmam da internet yayıncılığının bir armağanı.

Bilim yalan söylemiyor.

Yine bir "arsenikle intihar" vakası yaşandı.

Ki beklenmedik bir şey değil.

Daha da yaşanacaktır.

İlginç olan ise TBMM'de "Siyanür satışı ile ilgili" birkaç soru önergesinin bu intiharlardan çok önce verildiğini öğrenmem oldu.

Geçtiğimiz Mayıs ayının 5'inde CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan'ın yanıtlaması istemiyle iki soru önergesi vermişler.

Sordukları ise şu:

"Siyanür ve çeşitlerinin internet üzerinden temininin kısıtlanmasına ve bu şekilde temin edilen maddeler sebebiyle gerçekleşen ölüm vakalarına ilişkin"

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 674 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 613 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 807 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum