Montreux için bir kanal yetmez iki olsun

Bir Kanal İstanbul'dur tutturmuşuz gidiyor. Allah biliyor ya, ilk söylendiği gün yapılacağına hiç inanmıyordum. Böyle uçuk projeler konuşulur ama uygulanmaz. Bana göre bu da uygulanmayacak bir proje olarak kalacaktı....

Liderler, iktidarlar dev projelerle "enler" tarihine geçmek isterler.

Bu enler bazen olur, bazen olmaz, bazen de o ülkeye çok pahalıya mal olur.

Ben AK Parti iktidarının "en büyük havalimanı" ile en hırsını tatmin ettiğini ve başka bir "en büyük"e ihtiyaç duymayacağını düşündüm hep.

Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı Teke Tek programında "Kanal İstanbul gibi gereksiz ve zararlı bir projeyi yaptırmayacağım" demesinden sonra proje yeniden canlandı ve iş anladığım kadarıyla inana bindi.

Ben bu inatlaşmanın dışında kalacağım.

Bilimsel veriler dışında bir fikrim olamaz bu konuda.

Ama tartışılanlara ve tartışanlara baktıkça susmam da mümkün değil.

İşin jeolojik, ekolojik, uluslararası dengeler gibi çok boyutlu konuları bir yana, tüm "cühela" hep bir ağızdan "Bu kanal sayesinde Montreux Boğazlar Sözleşmesi'nin elimizi kolumuzu bağlayan maddelerinden kurtulmuş olacağız" diyerek bu Kanal'ı da yerli ve milli paketinde bize yutturmak istiyorlar.

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 672 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 612 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 806 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum