Milletleri utandıran liderler

Milletler bazen tarihe karşı sorumluluklarının farkında olmadan, çok vahim hatalar yapabiliyorlar. Bu hatalar ülkenin konumuna ve gücüne göre bazen bir milletin, bazen bir bölgenin bazen de tüm dünyanın huzurunu kaçıracak sonuçlar doğurabiliyor...

Bu hatanın adı “Seviyesiz, cahil ama popülist liderlere oy vermek”. 
Ülkenin gücü arttıkça milletin yaptığı bu hatanın bedeli de artıyor ve o hatanın sonucunda ortaya çıkan tablo, kısa vadede o ülkenin “aklı başında” insanları için, uzun vadede ise o milletin tamamı için utanç kaynağı haline gelebiliyor. 
Son dönemde bu hataların en büyüğünü yapan toplum “Amerikan halkı” oldu galiba. 
Gereğinden çok fazla popülist, olabileceğinden çok daha cahil, bir siyasetçide beklenenden çok daha ilkesiz bir lider olarak Trump giderek dünyaya ve özellikle de Ortadoğu’ya pahalıya mal olmaya başladı. 
Son olarak ABD’deki İsrail lobisinin k.çını yalamak için yıllardır işgal altındaki Golan Tepeleri’nin İsrail toprağı olarak tanınmasının zamanının geldiğini söyledi. 
Bu siyasi olduğu kadar ekonomik bir karar olduğu aşikar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 674 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 612 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 807 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar