Kızım bari sen utan!

Kızım bari sen utan! AMERİKA Birleşik Devletleri Kongresi, 1995 yılında ülkenin İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını aldığında Beyaz Saray’da Bill...

Kızım bari sen utan!

AMERİKA Birleşik Devletleri Kongresi, 1995 yılında ülkenin İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını aldığında Beyaz Saray’da Bill Clinton oturuyordu.

Ancak Clinton ne o gün, ne başkanlığının 2. dönemi boyunca bu Kongre kararını izlemedi ve elçiliğin Kudüs’e taşınmasına onay vermedi.

Ardından oğul Bush ülkenin başına geçti.

Bütün hatalarına, bütün abuk sabukluklarına rağmen politika geleneğinden gelen bir aileye mensuptu ve Demokrat Clinton’ın politikasını sürdürdü. Kudüs’e taşınma kararını imzalamadı.

Sonra yine bir Demokrat, Obama Başkan oldu. O da Kudüs’e taşınma kararını imzalamadı, uygulamadı.

Birbirinden çok farklı üç ayrı Başkan, Ortadoğu’da yeni bir gerilimin kaynağı olacak bu kararı imzalamayarak sumen altında tuttular.

Sonuçlarını biliyorlardı.

Ve sonra Trump geldi.

ABD büyükelçiliğini Kudüs’e taşımak seçim beyannamesinde yer alıyordu, ama kimse böyle bir şey yapmasını beklemiyordu.

Ama yaptı.

Ve elçilik dün açıldı.

Sadece elçilik açılmadı.

Filistinlilerin üzerine ateş açıldı.

Beklendiği üzere Filistinliler açılışı protesto ediyorlardı ve İsrail askerleri, Filistinlilerin üzerine, hedef gözetmeksizin ateş açtılar.

Ölü sayısı belirsiz.

En son bilgiye göre 55 Filistinli hayatını kaybetmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 672 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 612 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 806 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar