Kimler kimlerle beraber

Bazılarının dostu ve kardeşi Katar. Uğruna her türlü sıkıntıya katlanmaya hazır olduğumuz, Suudi Arabistan başta olmak üzere çevresiyle ilişkileri koptuğunda ve ambargo altına...

Bazılarının dostu ve kardeşi Katar.

Uğruna her türlü sıkıntıya katlanmaya hazır olduğumuz, Suudi Arabistan başta olmak üzere çevresiyle ilişkileri koptuğunda ve ambargo altına alındığında yardımına koştuğumuz Katar.

Hani şu tank fabrikamıza ortak ettiğimiz.

Hani şu uğruna jet motoru fabrikamızdan olduğumuz Katar.

Önceki gün bir soru sordum, “Acaba Katar’a Havelsan veya Aselsan’ı değil de Mavi Vatan konseptinden vazgeçme sözü mü verdik” dedim.

Kimsenin umuru olmadı anladığım.

Peki dost ve kardeş Katar’ın icraatlarını takip ediyor musunuz?

Etmiyorsanız ben hatırlatayım.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile Exxon Mobil’de içinde olduğu bir petrol ve doğalgaz çıkarma anlaşması imzalamıştı yıllar önce, yazmıştım o zaman.

Geçenlerde bir anlaşma daha imzaladı.

Türkiye gıkını çıkaramadı.

Onu da yazdım.

Katar’ın Kıbrıs Rum Kesimine büyükelçilik açma izni verdiğini buna karşın Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne böyle bir izin vermediğini de bir kenara not edin.

Peki Ermenistan ile olan yakın ilişkilerinden haberdar mısınız!

Her alanda işbirliği ve ortaklık anlaşmaları yaptıklarından, düzenli olarak ortak Bakanlar Kurulu toplantısı yapma kararı aldıklarından, bilgi ve enformasyon teknolojileri konusunda ortaklık kurduklarından da haberdar değil misiniz yoksa!

Azarbaycan ile Ermenistan arasındaki savaşta gıkını çıkarmayan Katar şeyhinin geçen hafta kimi ağırladığını biliyor musunuz peki!

Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan’ı ağırladı Doha.

Ve bir kez daha her alanda iş birliğini arttırma kararı aldılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 674 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 613 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 807 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar