İstanbul'u alan Beştepe'yi de alır mı?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Hadi gelin, yerel seçimi erkene çekelim" meydan okuması, CHP Lideri'nin "ender" doğru çıkışlarından biriydi. Bir yandan AK Parti'nin genelde erken seçimi pek sevmediğini biliyor...

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Hadi gelin, yerel seçimi erkene çekelim" meydan okuması, CHP Lideri'nin "ender" doğru çıkışlarından biriydi. Bir yandan AK Parti'nin genelde erken seçimi pek sevmediğini biliyor, diğer yandan da AK Parti'nin son dönemde özellikle yerelde gücü kaybettiğini gördüğü için bu zafiyeti ortaya koyacak bir meydan okumaya kalkışıyordu CHP Genel Başkanı.

İktidar partisinin erken seçime gitmeyeceğini gayet iyi bilmesine rağmen yaptı bunu.

Yerel seçimlere hemen hemen 16 ay gibi bir süre var.

Az değil ama su gibi akıp gidecek bir süre aslında.

Kulislerde AK Parti’nin yerel seçimler ile genel seçimleri birleştirmek isteyeceği dedikodusu dolaşıyor.

Anayasal olarak mümkün görünmese de Türkiye’de her şeyin “mümkünü” bulunur.

Normal olarak yerel seçimler 2019’un Mart ayının sonlarında yapılacak.

4 ay sonrasında da Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri.

Böyle bakıldığı zaman, 2019 yerel seçimlerinin cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi “en büyük kamuoyu yoklaması” niteliği taşıyacağı aşikâr.

Bu yüzden de 2019’daki yerel seçimler sadece belediye başkanlarının değil belki de “kimin cumhurbaşkanı olacağının” işaretini verecek bir seçim olarak görülüyor.

Siyaseti yakından takip edenlerin ve tahminleri genelde doğru ya da doğruya en yakın çıkanların üzerinde ittifak ettiği bir konu var ki; o da şu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 409 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 670 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.184 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 610 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 801 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar