İstanbul topyekun esnek mesaiye geçiyor

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın sözlerinden bu haftadan itibaren İstanbul’da işlerin sıkılaşacağını ve Kasım ayı itibarıyla da esnek mesaiye geçileceğini, buna üniversitelerin de dahil olacağını anladım.

İstanbul’da salgının patlama yapması üzerine yazdığım yazıda İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın diğer konulardaki başarısını bu konuda gösteremediğini ve İl Pandemi Kurulu ile birlikte sınıfta kaldığını yazdım.

Valimiz hemen aradı.

Uzun bir telefon konuşması yaptık.

Detaylı bilgiler verdi.

“Tüm olanlar için bir günah keçisi, bir kurban arıyorsanız ben buradayım” diyerek sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğunu söyledikten sonra anlattı:

“Ekim ayında İstanbul’da salgının en üst seviyeye geleceğini İl Pandemi Kurulumuzda öngörmüştük.

Tatilden dönecek olanlar, köylerinden, memleketlerinden gelecek olanlarla beraber bir yükseliş olacağını biliyorduk. Bununla ilgili olarak başından beri uyarılarımızı yaptık.

Siz lokanta ve kafelerin doluluğundan ve denetimsizlikten söz etmişsiniz. Doğrudur. Ama denetim yapmıyoruz demek bize haksızlık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 672 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 612 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 806 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum