Gerçekte ne oldu?

Dün garip bir olay yaşandı İstanbul'da. Kimse ne olduğunu anlayamadı. Gerçeğin ne olduğunu kimse söylemedi, anlatmadı. Gerçek, bir sis perdesi arkasında kaldı.

Yaşanan olay şu:

5,8'lik depremin gecesi İstanbul'da Başkan Yardımcısı, Fuat Oktay'ın başkanlığında bir koordinasyon toplantısı yapılmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da o toplantıya katılmış, toplantı ile ilgili çok da olumlu açıklamalar yapmıştı.

Ertesi gün, yani dün ise İstanbul'da yine bir toplantı, Afet Müdahale Planı toplantısı yapılıyordu ancak bu kez toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı, İçişleri ve Şehircilik Bakanı, İstanbul Valisi ve bürokratlar vardı ama İstanbul halkının temsilcisi Ekrem İmamoğlu yoktu.

Ancak toplantıya ilerleyen saatlerde Belediye adına iki üst düzey görevli katılmıştı.

"Atanmışların" düzenlediği toplantıda, "Seçilmiş" Belediye Başkanı yoktu.

Kulisler hemen hareketlendi.

İmamoğlu'nun toplantıya davet edilmediği, dışlandığı konuşulmaya başlandı.

Bunun üzerine ilerleyen saatlerde bir açıklama yapıldı ve "İmamoğlu'nun da toplantıya çağrıldığı ama işleri dolayısıyla gelemediği belediyenin genel sekreter yardımcısı ile temsil edildiği" söylendi.

İmamoğlu da bu açıklamayı belediyenin kurumsal sitesine koyarak doğru olduğu izlenimini yarattı.

Peki gerçek neydi?

Anlatayım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 409 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 670 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.184 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 611 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 801 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar