Doğduğun yer mi, doyduğun yer mi?

Merhaba Fatih Abi, ABD’de olan biteni uzun uzun anlatmama gerek yok, Türkiye’de yaşayanlar; burada olan biteni belki de Amerikalılardan bile daha iyi takip ediyor. Benim anlatmak istediğim bu curcuna içinde Amerika’da yaşayan biz...

OKUR MEKTUPLARI - PAZARTESİ

Merhaba Fatih Abi
ABD’de olan biteni uzun uzun anlatmama gerek yok, Türkiye’de yaşayanlar; burada olan biteni belki de Amerikalılardan bile daha iyi takip ediyor. 
Benim anlatmak istediğim bu curcuna içinde Amerika’da yaşayan biz Türklerin tutumu nedir?
Amerika'daki göçmenlerin büyük bir kısmı, gruplaşarak bir siyasi güç oluşturmuş durumdalar. Örneğin Latinler, Ermeniler, Kübalılar, Avrupalılar, Müslüman ülkelerin vatandaşları. 
Bir grup oluşturamayıp, hemen hemen hiçbir siyasi etkisi olmayan grupların başında Asyalılar, (yerel seçimlerde etkili olsalar da ulusal seçimlerde kimsenin umrunda değiller), Hintliler ve Türkler yani biz. 
Peki 3 Kasım’da ulusal seçimlerde hiçbir zaman bir araya gelemeyen Türk göçmenler Amerika’da oylarını Türkiye ve hükümet karşıtı açıklamaları ile ün salmış Joe Biden’a mı yoksa Türkiye ve Türkiye hükümetine göstermiş olduğu tavizleri ile ünlü Trump’a mı verecekler? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 414 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 674 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 614 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 807 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar