Din öğretiminde kurucu felsefeye doğru

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı çok önemli bir tartışma, yoğun gündem arasında güme gider gibi oldu. Erdoğan'ın İslami doğru yorumlamakla ilgili sözleri çok ama çok...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı çok önemli bir tartışma, yoğun gündem arasında güme gider gibi oldu.

Erdoğan'ın İslami doğru yorumlamakla ilgili sözleri çok ama çok önemliydi.

Emperyalizm destekli ve onların İslam ülkeleriyle ilgili emellerini gerçekleştirmeye yönelik bir “İslam anlayışına” karşı, bu toprakların İslam anlayışını ön plana çıkarmaya çalışan bir tavır olarak gördüğüm bu durumu, Türkiye’de İslam’ı ve İslamcılığı iyi bilen isimlerle konuştum.

Öğrendiklerimi sizinle paylaşmak istedim.

Cemaatleri de “paniğe sevk eden” bu meseleyi, “Cumhuriyet’in ilk dönemindeki tartışmalara döndük. Doğru dini kim anlatacak? Bunun doğru olduğuna kim karar verecek?” şeklinde görmek mümkün.

Ve bunun altında da yine FETÖ ve darbe girişimi konusu var.

Çünkü 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ve sonrasında FETÖ mücadelesiyle birlikte “aklın kiraya verilmesi” üzerine çok tartışma yaşandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 674 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 613 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 807 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar