Delirtmeyin beni

Her ne kadar Türkiye'nin AB ile yakın ilişkilerinden yana olsam da, hâlâ Türkiye'nin geleceğinin Avrupa Birliği'nde olduğuna inansam da, Avrupa'ya ve ikiyüzlülüklerine öfkelenmekten de vazgeçmem mümkün değil....

Her ne kadar Türkiye'nin AB ile yakın ilişkilerinden yana olsam da, hâlâ Türkiye'nin geleceğinin Avrupa Birliği'nde olduğuna inansam da, Avrupa'ya ve ikiyüzlülüklerine öfkelenmekten de vazgeçmem mümkün değil. Biliyorsunuz, pek çok Avrupa ülkesi hatta neredeyse tüm Avrupa ülkeleri, Türkiye'deki bölücülere, terör yoluyla bu ülkeyi bölmek isteyenlere açık veya gizli destek veriyorlar.

Bunlara göz yummak bir yana, bunları bağırlarına basıyorlar.

Türkiye haklı itirazlarını dile getirdiği zaman da “ifade özgürlüğü, insan hakları” gibi bir terör örgütü için asla geçerli olmayan bahaneler üretiyorlar.

Ancak iş kendilerine geldi mi, standartları bir anda değişiyor.

İspanya’dan ayrılmak isteyen ve bunu da terörle değil, referandum yoluyla yapmak isteyen Katalanların siyasi lideri Puigdemont’u ise tutukluyorlar, hapse atıyorlar ve yargılıyorlar.

Orada insan hakkı ve ifade özgürlüğü kalmıyor.

Sakın yanlış anlamayın, Puigdemont haklıdır demiyorum.

Tüm ülkelerin kendi toprak bütünlüklerini koruma hakkı, uluslararası hukuktan kaynaklanan yasal bir hak. İspanya’nın da bu hakkı var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 674 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 613 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 807 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar