Böyle yaparsanız akıllı gençler sizi sevmez

AK Parti’nin en önemli sorunlarından biri ne? Eğitim düzeyi yükseldikçe aldıkları oy oranının hızla düşmesi. AK Parti’nin en önemli sorunlarından bir diğeri ne?

AK Parti’nin en önemli sorunlarından biri ne?

Eğitim düzeyi yükseldikçe aldıkları oy oranının hızla düşmesi.

AK Parti’nin en önemli sorunlarından bir diğeri ne?

Hayatlarında AK Parti’den başka iktidar görmemiş gençler arasında oy oranlarının hayli düşük olması.

Haber ne?

Hadi birlikte okuyalım.

“COVİD salgını sonrası YÖK yurtdışında okuyan başarı oranı üst düzey öğrencilerin Türkiye’deki üniversitelere yatay geçiş yapmasını kolaylaştıran bir karar aldı.

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, Türkiye’deki üniversite seçme sınavında 800 bininci olup, yurt dışından yatay geçiş yöntemi ile Tıp, Diş hekimliği gibi bölümlere gelenler olduğunu gündeme taşıdı.

YÖK Başkanı Yekta Saraç da “Doğru. Böyle bir karar aldık ama biz dürüstlük esasına göre karar aldık. Sonra fark ettik ki, çok hızlı biçimde yurt dışında bu bölümlere kayıt yaptırıp, yatay geçiyle hemen Türkiye’ye dönme yoluna gidiyorlar. Bu yetkiyi kısıtlama yoluna gittik. Ama gelenler geldi. Şimdi ne yapabiliriz? Bu tür gelenlerin kayıtlarının silinmesi için üniversitelere yazı yazdık ama bunlar mahkemelere gidiyorlar idare mahkemeleri de müktesep haktır diyor.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 674 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 612 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 807 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar