Bakan Koca: Hedef yazdan önce 100 milyon doz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile konuştuk. Sorunun aşı sayısı değil o aşıların ne zaman teslim edileceği olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile konuştuk. Sorunun aşı sayısı değil o aşıların ne zaman teslim edileceği olduğunu söyledi. "Biz yaz gelmeden 100 milyon doz aşı ile 50 milyon vatandaşımızı aşılamak istiyoruz" dedi. "Ortalıkta dolaşan listelerdeki dozları o ülkelere ne zaman verecekler kimse sormuyor. Yangın var. Bize Nisan'a kadar lazım" dedi. Bakan Koca Biontech'ten de 25 milyon doz aşı geleceğini açıkladı. 

Dün Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile bir kez daha konuştuk.

Aşı ile ilgili yaptığım programlar, yazdıklarım söylediklerimin ile ilgili bazı konuları anlatma ihtiyacı duymuştu Bakan koca.

İlk konumuz benim ısrarla Çin aşısı demekten kaçındığım Çin’de üretilen ve şu anda piyasaya verilmeye hazır hale gelmiş 3 aşı arasındaki tek “İnaktif” aşı olan Sinovac’ın “Coronavac”ı idi.

Bakan Koca, bu aşının Endonezya’da açıklanan ilk faz 3 nihai sonuçlarından oldukça memnundu.

“Yüzde 97 etkinlik açıklandı. Bu oldukça sevindirici” dedi ama asıl önemli olanın bir kaç gün sonra netleşecek olan Türkiye’deki 3. Faz çalışma sonuçları olduğunu ekledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 409 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 670 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.184 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 610 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 801 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar