Bakan Ersoy'dan katılımcı öneri

Geçtiğimiz hafta, turizm yatırımcıları, kendisi de bir turizm yatırımcısı olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile biraraya geldi. Turizm yatırımcıları derken, sadece otel sahiplerinden söz...

Geçtiğimiz hafta, turizm yatırımcıları, kendisi de bir turizm yatırımcısı olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile biraraya geldi. 
Turizm yatırımcıları derken, sadece otel sahiplerinden söz etmiyorum. 
Otel ve restoran sahipleri ve işletmecilerinin de aralarında bulunduğu bir grup. 
Sektörün sorunları, çözüm önerilerinin ele alındığı verimli bir toplantı yapmışlar. 
Toplantıda en önemli sorunlardan biri olarak Türkiye’nin imajı ve bunu düzeltmeye yönelik özellikle gelişmiş ülkelerde gerekli tanıtımın yapılmıyor olması gündeme gelmiş. 
Bu amaçla etkin bir lobi ve tanıtım kampanyası yapılması gerektiği konuşulmuş. 
Ancak bakanlığın elindeki tanıtım bütçesi ile bunun gerektiği gibi sağlanamayacağı ortaya çıkınca, turizm yatırımcıları Bakan Ersoy’a bir öneri getirmişler.

Öneri şöyle: 
“Tüm turizm belgeli yatırımların, cirolarından yüzde 1’lik oranı bir fona aktaralım. Bu fonda biriken para sadece ve sadece Türkiye’nin gelişmiş ülke pazarlarında Türkiye’nin tanıtımı için kullanılsın.” 
Basit bir hesapla, bu yüzde 1’lik katkılarla ortaya çıkacak fonun yılda yaklaşık 150 milyon doları bulacağı ortaya çıkmış. 
Turizmciler, bu paranın Bakanlığın tanıtım bütçesine eklenmesini önermişler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 409 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 670 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.184 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 610 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 801 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar