Ayıyla dans

Türkiye dün Trump ile Erdoğan arasındaki telefon konuşması sonrası, ABD Başkanı'nın Türkiye'nin Suriye'deki PKK'ya yönelik operasyonuna "yeşil ışık" yakmasının sevincini yaşarken, erken saatlerde atılan bir tweet kimsenin dikkatini çekmedi.

Tweet şöyle diyordu:

"Donald Trump Genelkurmay Başkanı değildir. Hiçbir bilgisi veya üzerine kafa yormuşluğu olmayan konularda düşüncesizce kararlar alıyor. Askerlerimizi desteksiz bırakıyor, müttefiklerimizi açığa düşürüyor"

Bizdeki sistemden ötürü içine düşülen "Başkanın sözünün üzerine söz olur mu?" yanılgısı nedeniyle önemsenmeyen bu tweet'i atan kişi Brett McGurk'tu.

İsim meseleleri dikkatli izlemeyen okur açısından bir anlam ifade etmeyebilir.

Ancak McGurk'un ABD Başkanı'nın Kuzey Suriye'deki özel temsilcisi ve PKK/YPG güçlerinin en büyük destekçisi olduğu hatırlanırsa belki biraz daha aydınlatıcı olabilir.

Ancak McGurk'u önemli kılan özelliği bu değil.

Bu beyefendi, son dönemde ABD siyasetinde ve medyasında giderek önemi artan bir yıldız.

İlginç tarafı hem liberal hem de muhafazakar medyanın aynı oranda sözünü önemsediği, televizyon programlarının aranılan, gazete muhabirlerinin ise sözüne önem verdiği bir kişilik olması.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 672 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 612 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 806 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar