Ayıbın ağa babası

Binali Yıldırım, seçim gecesi rakibinin galibiyetini kutlarken "Yapacağı doğru işlerde kendisine destek olacağız" diyerek düzgün bir siyasetçinin yenilgiyi nasıl kabullenmesi gerektiğini göstererek çekildi diye düşündük.

Bu sözleri için kendisini de kutladık.

Ancak görünen o ki, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, her ne kadar aynı partinin uzun yıllar boyunca bakanlığını, yıllar boyunca Başbakanlığı, epeyce bir süre TBMM Başkanlığını yapmış da olsa, kurumsal olarak sözlerinin hiçbir önem ve değeri yokmuş.

O sözler Binali Yıldırım’ın sözleriymiş, partisini hiç ama hiç bağlamıyormuş.

Bu kanaate varmamızın nedeni şudur. Şehircilik Bakanlığı‘na 24 Nisan’da bir başvuru yapılmış.

Bu başvuru sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir genelge yayınlamış.

Genelge anlayacağımız lisanla söyle diyor: Seçilmiş belediye başkanları belediyelerdeki müdürleri ve bağlı iştiraklerin yöneticilerini belirleyemez. Bu yetki belediye meclislerine aittir.

Yani yapılan şu:

İstanbul ve Ankara’da başkanlıkları kaybedip, meclislerde çoğunluğu elde eden AK Parti, belediye başkanlarının elini kolunu bağlayıp, iş yapamaz hale getiriyor.

Allah aşkına iş mi bu!

Sonuçta belediye başkanları, tüm hizmetleri atayacakları yardımcıları, genel sekreter, şube müdürleri ve iştirak genel müdürleri ile yürütürler.

Bir başkan ancak ekibi ile var olabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 672 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 612 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 806 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum