Aston Martin DBS Superleggera: Centilmen Ferrarisi

Gelin bugün siyaset falan boşverelim. Zaten yazsan ne yazacaksın. Dün bağırlara basılan Cumartesi anneleri bugün coplanıyor, biberleniyorsa... 700 haftadır kavgasız gürültüsüz toplanan kadınlar, bir Kaymakam...

Gelin bugün siyaset falan boşverelim.

Zaten yazsan ne yazacaksın.

Dün bağırlara basılan Cumartesi anneleri bugün coplanıyor, biberleniyorsa...

700 haftadır kavgasız gürültüsüz toplanan kadınlar, bir Kaymakam talimatı ile şiddetle tanışıyorsa Pazar Pazar siyaset yazmanın hiç bir anlamı yok.

Biz en iyisi bugün sevdiğimiz bir mevzuya odaklanalım, otomobillere, daha doğrusu bir otomobile....

Adlı adınca söylemek gerekirse, Aston Martin’in yeni Süper otomobili, DBS Superleggera’ya.

Otomobil mevzularına derinlemesine girmeyip, sadece aşina olanlar diyebilir ki, “Bu superleggera ne demek, İtalyanca bu kelimelerin bir İngiliz markası olan Aston Martin ile ne alakası var?”

Elbette ki, herkes Aston Martin’in uzun yıllardır bazı karoserilerini ve şaselerini

Superleggera ile işbirliği içinde ürettiğini ve Superleggera’nın 1936 yılından bu yana İtalyan karoseri imalatçısı Felice Bianchi Anderloni’ye patentli bir otomobil şase ve gövde imalat teknolojisi olduğunu bilmek zorunda değil.

Mevzudan fazla uzaklaşmadan anlatmak gerekirse, Duraluminden imal edilmiş, daha ince borulardan yapılan daha hafif bir şasede gövde panellerini de taşıyıcı unsur olarak kullanarak, daha hafif bir otomobil imal etme yöntemi Superleggera.

20. yüzyılın başında Zeplinlerin gövde konstrüksiyonunda kullanılarak dikkat çeken duralumin havacılık sektöründe çok yaygın kullanılan bir malzeme.

Zaten anlamı da “Çok hafif ya da süper hafif”.

Alfa Romeo, Lamborghini, Lancia, Ferrari gibi pek çok marka özellikle yüksek performans otomobillerinde bu teknolojiyi alıp kullanmış.

Aston Martin de 60 yıldır bu teknolojyi zaman zaman otomobillerinde kullanıyor.

Uzunca bir süre çok derece kötü ama havalı otomobiller yaptıktan sonra DB 11 ile yükselişe geçen, yeni Vantage ile eski hastalıklarının tümünden kurtulduğunu kanıtlayan Aston Martin, en üst modeli olan DBS ile şanlı geçmişine yeniden döndüğünü, Aston Martin genlerinin

Amerikan Ford ile uğradığı mutasyondan kurtulduğunu gösteriyor.

Bilirsiniz, son söylenecek lafı baştan söylemeyi severim.

Aston Martin DBS Superleggera, greçekten muhteşem bir otomobil olmuş.

Bu yazı da bu otomobilin ne kadar müthiş olduğunu anlatacak size.

Başka bir beklentiniz var ise okumayın.

Aston Martin, süper otomobiller sınıfına yeniden dönüşünü kanıtlamayı amaçlayan DBS Superleggera’nın dünya prömiyeri için, dünyanın çeşitli ülkelerinden otomobil yazarı bir kaç kişiyi, bu aracı denemeye davet etmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 673 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 612 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 806 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar