Araplar Fransız

Trump'ın Golan Tepeleri'ndeki İsrail işgalini yasallaştırma kararının ardından en sert tepkiyi veren ülke Türkiye oldu. Hemen hemen aynı anda Avrupa Birliği de "Bu karar geçerli bir karar değildir" diyerek tavrını açıkça ortaya koydu...

Böylece Türkiye ile ABD arasındaki sorunlu meselelere S400, Kuzey Suriye, YPG, F35 ve Maduro dışında bir de Golan Tepeleri eklendi. 
Açıkçası bu eklemeyi Maduro’nun ABD ile aramızda sorun olmasından daha makul bulmakla birlikte, AB ile ortak hareket etmenin daha doğru ve daha stratejik olacağını da bir kez daha belirteyim. 
Garip ama benim için hiç de sürpriz olmayan ise bu mesele ile “sözde” doğrudan ilgili Arap ülkelerinin meseleye tamamen “Fransız” kalması. 
Hiçbir Arap ülkesinden doğru düzgün bir tepki, bir kınama, bir ses yok. 
Sadece Arap Ligi denilen örgütün arkasına saklanarak yapılmış, saçma sapan bir “Trump’ın kararı bölgedeki yasal durumu etkilemeyecektir” açıklaması yapılmış. 
Peki hal böyle iken, bizim bu kadar sert tepki göstermemizin ve bu yüzden Türk halkının bedel ödemesinin mantığı ne? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 672 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 612 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 806 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar