AK Partili dönebilir, CHP'li dönemez, buna hukuk denemez

Habertürk Gazetesi Yazarı Fatih Altaylı’nın bugünkü (30.04.2022)''AK Partili dönebilir, CHP'li dönemez, buna hukuk denemez’’ başlıklı yazısı.

Kavala Davası’nda Adalet’in canını yakan, inciten pek çok şey olduğu aşikar.

Kavala’dan ve temsil ettiği fikirlerden ve duruştan zerre hazzetmeyen pek çok kişi, Kavala’nın yargı sürecinin hukuksuz ve haksız olduğunu dile getirmekten çekinmiyor.

Hukuksuzluğun en açık kanıtlarından biri de, Kavala’ya Öcalan ile aynı cezayı veren hakimlerden birinin eski bir AK Parti üyesi ve AK Parti’den milletvekili adaylığına başvurmuş olması.

Eğer Türk yargısında, Türk Adaletinde “içtihad” diye bir şey var ise, eşitlik diye bir şey var ise, adalet diye bir şeyin zerresi kaldı ise bu zat hakimlik yapamaz.

Yapmamalı.

Niye mi?

Anlatayım.

Daha doğrusu göstereyim.

Pek çoğunuz Ömer Faruk Eminağaoğlu ismini bilirsiniz.

Bilmeyenler için kendisini tanıtayım.

Daha doğrusu AK Parti’ye yakın bir gazeteden kendisi ile ilgili bölümü alayım.

Akit gazetesi, Ömer Faruk Eminağaoğlu’nu şöyle tanıtıyor:

“Ömer Faruk Eminağaoğlu, 1967 yılında Artvin'de dünyaya geldi. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamladı. Yurdun birçok yerinde ve Yargıtay'da yargıçlık ve Cumhuriyet savcılığı görevi yapmıştır. Ömer Faruk Eminağaoğlu, halen Ankara'da avukatlık yapmaktadır. 7 Haziran seçimlerinde CHP'den milletvekili aday adayı olmuştur. Milletvekili aday adaylığı nedeniyle yargıçlık görevi ve Yargıçlar Sendikası başkanlığından ayrılmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 672 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 612 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 806 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar