Afyoncu: Büyük taarruz son yüzyıllardaki en önemli taarruzumuzdur

Dün bir yazı yazdım herkesten yanıt geldi. İlk "yarı itiraz" için Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Erhan Afyoncu dostum mesaj yolladı.

"Sorun Kuzu değil, sorun cehalet" başlıklı yazımdaki "Abdülhamit" ile ilgili bölüm için "Benim değil Murat'ın fikri" derken Kurtuluş Savaşı'nı küçümseyenlere de "Atatürk olmasa idi 200 bin kilometrekareye sıkışmış bir ülke olacaktık" tezini aktarıyor.

30 Ağustos tartışmaları için de "Büyük taarruz, Türk tarihinin son asırlardaki en önemli taarruzudur" diyor.

Afyoncu'nun söyledikleri aynen şöyle:

"Sevgili Fatih,Beni Murat Bardakçı ile karıştırmışsın. II. Abdülhamit döneminde en büyük toprak kaybı olduğu iddiası benim değil, Murat Bardakçı'nındır.

Bana göre İmparatorluk döneminde en büyük toprak kaybı İttihat ve Terakki dönemindedir.

1908'de 5 milyon kilometrekare ile aldıkları devleti 1918'de 200-300 bin kilometrekare ile bırakmışlardır.

4.5 milyon kilometrekareden fazla toprak kaybedilmiştir.

Bugün hamakat sahibi bazı kişilerin küçümsediği Atatürk'ün liderliğindeki Milli Mücadele olmasaydı ülkemizin sadece dörtte biri olacaktı.

Şunu da ilave edeyim birkaç gün önce bazı aklıevvellerin laf ettiği 30 Ağustos, Türk tarihinin son asırlarındaki en önemli taarruzdur.

İmparatorluğun son dönemindeki askeri başarılarımıza bakarsak bunların savunma savaşları olduğunu görürüz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bana katlanan herkese teşekkürler 16 Mayıs 2023 | 413 Okunma İçimizdeki İrlandalılar 12 Mayıs 2023 | 674 Okunma Dünün güneşi, bugünün çamaşırı 11 Mayıs 2023 | 1.189 Okunma Bozburun'da işlem tamam 10 Mayıs 2023 | 613 Okunma Rant deyince dingildeyenler 09 Mayıs 2023 | 807 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar